Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.01.2012 02:28 - Осъзнаването на сферата.
Автор: stonetales Категория: Изкуство   
Прочетен: 1173 Коментари: 0 Гласове:
0



 След осъзнаването на топката, сферата, вътре в тялото ви, ще е добре да и дадете възможност да се разшири. Няма значение, колко голяма е била първия път , когато сте я усетили. Тя винаги може да става още по-голяма.
Да И ДАДЕТЕ възможност, не да я насилвате. При насилването, рано или късно ще последва умора и загуба на интерес, чак до набавянето на необходимата почивка!
Нека ви дам няколко базисни движения, светоусещания за сферата, които вие можете да развивате, съобразно вашия темперамент. Съвсем препоръчително е да Не се съобразявате напълно с тях, а да следвате вътрешните си убеждения и развитие на техниката.

Застанете прав, седнете или легнете - все едно. Усетете сферата вътре във вас и чрез "отпускане" на ума, сетивата и буквалния мускулен тонус на торса, и дайте възможност да се уголеми. Уголемяването е буквално. Ако ви е трудно да усетите процеса, помогнете си с дишането. Дишането е леко и ненапрегнато, но непрекъснато. Непрекъснатостта се изразява във "наблюдаването" на ритъма вдишване-издишване. При вдишване, използвайки физическото разширяване на гръдния кош, усетете как и сферата се разширява, при лекото, естествено издишване усетете как и сферата се свива леко. 
Постепенно отделете усещането за сферата от усещането за свиване и разширяване на торса. Опитайте самостоятелно разширяване и свиване на сферата, независимо от дишането.
Един от резултатите, които винаги съм показвал на приятели е въртенето на сферата, вътре в тялото, което е следващия етап или един от следващите етапи.
Карал съм ги да поставят дланите си на гърба ми и съм им показвал мускулно или енергийно налягане, предизвикано съответно от движещите се плешки или от движещата се вътре сфера.
Усешането за неподвижни мускули и торс, и променящо се вътрешно налягане, предизвикано от движението на сферата, не би могло да се сбърка.

Важно е да не "бутате", "пресирате" сферата, а да и "създадете" и по точно "освободите" място или посока за движение или разширяване. Мислете за един вид вакуум, който вие "създавате", като пространство или посока, накъдето да насочите или уголемите сферата.

Пуснете сферата свободно да изпълва тялото ви, а по-нататък ще поговорим за практическо приложение на създаващото се налягане.

Съшо така е важно, във всеки един етап да осъзнавате, че свободното и леко боравене със сферата е в състояние Само да ви зарежда от безкрая, а насилствената игра с енергията е в състояние Само да ви изчерпва, въпреки, че преди това леко сте се заредили.  



Гласувай:
0


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: stonetales
Категория: Изкуство
Прочетен: 138190
Постинги: 60
Коментари: 43
Гласове: 111
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930