Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.01.2012 11:01 - Налягането
Автор: stonetales Категория: Изкуство   
Прочетен: 1039 Коментари: 0 Гласове:
0



 Един верен критерий за "правилно" изпълнение на споменатата техника е удовлетворението, бликащо отвътре. Усещате ли друго - та дори да е някакъв вид енергизиране, несъпроводено с удовлетворение - зарежете!
Всъщност - няма как да ви кажа какво точно да изберете. Изборът винаги е бил Ваш:)

Нека продължим нататък.

Рано или късно - естествено, ако отделяте някакво време за практика - ще усетите "пълненето" на торса ви, предизвикано от раздуването на сферата. Не гонете обем - гонете движение - което само по себе си ще доведе до обем.

Една от следващите техники е да започнете да "пълните" крайниците с нарастващото енергийно налягане. Но преди това искам да ви спомена нещо друго.

Освен 24 - те основни (акупунктурни)меридиана, по които тече енергията в тялото, съществуват така наречените Кожно-Мускулни меридиани. Сами по себе си те обхващат цялото тяло и са подобни на големия и малкия кръг на течене на енергията по Ман-Так-Чиа.
Но! - те Не са тези кръгове! Не се бъркайте излишно.
При кожно мускулните меридиани енергията не следва строго определен път, а може да бъде водена свободно в зависимост от вашето желание.

Има много малко - да не кажа почти никакви материали в нета за тези меридиани. А и не е интересно колко са и какви са. Интересното е, че те позволяват на енергията да влиза или излиза навътре-навън в тялото.
И точно това им свойство ви позволява да водите, въртите, уголемявате и насочвате сферата - накъдето и как си искате.
Заставайки прав или легнал, събудете сферата - просто като се концентрирате във нея, ще усетите леко задвижване при събуждането и - и я "пуснете" последователно да изпълва крайниците си. Или пък "пуснете" налягането, породено от сферата да свърши същото.
Не мога да ви препоръчам ритъм или честота на упражнението - намерете вашите такива.

Ако сте легнал - вие усещате буквално движението на сферата (или налягането от нея) от тялото към крайника и обратно - на връщане.

Ако сте прав, можете да опитате преместване на тежестта на тялото - от единия - на другия крак. В началото - пълните единия крак, тонуса му се променя и създалото се налягане буквално избутва тежестта ви към другия крак. Връщате сферата към торса, пускате я в натоварения крак и така - докато ви писне или се уморите или се разконцентрирате:)

Пускайки сферата в ръката - например - ще усетите "олекване" на ръката, а понякога тя може да се самозадвижи в някаква посока, водена от това олекване.

Редувайте воденето на сферата в краката - независимо колко време ще ви отнеме - седмици или години - и в един момент ( в началото бавно, след това все по-бързо) ще можете да ходите дълго по този начин. Тоест - един от практическите ефекти е постигнат.

Тайната - ако има такава - е във вътрешното разхлабване (но не отпускане, защото ще се строполите на земята).
Воденето на сферата и вътрешното разхлабване са взаимосвързани - едното причинява другото и обратно.

Няма как да продължите нататък, ако поне малко не раздвижите сферата или налягането и, по цялото тяло - не само в торса.
Всъщност - няма и смисъл:)



Гласувай:
0


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: stonetales
Категория: Изкуство
Прочетен: 138195
Постинги: 60
Коментари: 43
Гласове: 111
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930