Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.02.2012 04:34 - Сбогом
Автор: stonetales Категория: Изкуство   
Прочетен: 1433 Коментари: 0 Гласове:
4



 
 
На практика „адресите” съществуват едновременно във физическото тяло, енергийното тяло и психиката. Психиката е тази, която свързва двете тела. 
В науката тази връзка е известна като психо-соматична връзка, но аз не съм учен и говоря за нещата със свои думи.

Ролята на разхлабването е такава, че помага за изчистването на „адресите”. Тоест – имайки неразположение, схващане или болест във физическото тяло, ние имаме същото това неразположение, схващане или болест и във енергийното тяло. Абсолютно същите неща, в същия момент съществуват и във психиката ни. Неслучайно болния се чувства зле, а здравия – добре.
Разхлабването – подобно на масаж, лечение или каквато и да е лечебна терапия – помага за изчистването, излекуването на споменатите по-горе „адреси”, чрез простия факт на премахване на блокажа, втвърдяването, стагнацията схващането или каквото и да е там неразположение в определено място на физическото тяло. Дали ще е под формата на лятна почивка, физическо упражнение или просто отиване сред природата или пък някакво друго приятно изживяване, отпускането, релакса, разхлабването, винаги „отварят” в буквалния смисъл телата и психиката ни за поемане на нова, свежа енергия. Тоест – възможността за почивка.
Упражненията със манипулирането на сферата имат една основна цел – да предизвикат вътрешно, енергийно разхлабване на физическото тяло, изчистване и постепенно премахване на „адресите” и излекуване и релакс – в крайна сметка.
Тоест – постигане на пълна автономност и постоянен „рефреш”, презареждане на физическото ни тяло. Оттам на психиката и съответно на енергийното тяло. Самото движение на сферата Предизвиква разхлабване. Все по-пълно и все по-пълно.
Предполагам, че очаквате да ви опиша десетки или стотици форми и движения със сферата – вътре или извън тялото. Не го правя, по простата причина, че всеки един от нас може да си представи и след това да следва своите собствени упражнения, форми и начини. Аз лично съм опитвал много и различни такива и след доста опити съм се спрял на едно-две. Не аз – тялото ми се е спряло на тях. На всичкото отгоре, след определен период от време тези един-два начина се сменят от само себе си и така продължавам напред.
Та – какъв смисъл има да ви закотвям в някаква определена форма, след като тя така и така ще се промени - рано или късно?:)

Само бих споменал едно основно положение.
След „събуждането” на сферата вие започвате да я водите съзнателно и волево, следвайки своите предпочитания за посока и форма на движението. Това е, да кажем, единия основен начин за изпълняване на упражнението – чрез осъзнато, разумно усилие от ваша страна. 
Има и друг основен начин.
След „събуждане” на сферата, просто я оставете да се върти и суче както си иска. Дайте и възможност да изпълнява движения, които Не предвиждате или измисляте в момента. Тоест - захвърлете контрола на разума някъде встрани и оставете сферата да ви изненадва.
Погледнато от друга страна – разчупете стагнираните форми, предлагани ви от разума и дайте възможност на сферата сама да открие необходимите за тялото ви движения.
Ще бъдете тотално изненадани от поведението на тялото си
И двата основни начина са полезни. Развивайте ги.

Успоредно с развиването на упражненията се забелязва и уголемяване на сферата. Докъде ще стигнете – зависи само от вас.
Това което правя аз, за момента, е:
От средата на тялото изкарвам сферата напред, после встрани и правя пълна обиколка на тялото в едната посока, докато я вкарам отново, от обратната посока, навътре в тялото. Повтарям същото, но в обратна посока и така до безкрай. Постепенно сферата се уголемява, обхваща цялото тяло по дължина и в един момент започвам да усещам физически и плътно пространството около себе си – там дето минава сферата.
Един от практическите резултати е, че изчиствайки енергията си по този начин, разкарах от себе си един основен недостатък – лакомията си.
Вече не ям със дни физическа храна – нищо освен вода или сокове или смешно малки количества алкохол – просто за вкус, не за злоупотреба.
Ям физическа храна само ако отида на гости някъде или ако ми дойдат гости и приятели. И то доста по-малко от преди. Естествено – вкусовите усещания са изчистени до край и нямат сравнение със периода ми на тъпчене с храна.
Е – има една опасност – да се мумифицирам приживе. Но добре, че приятелите ми идват на гости, та от време на време поемам някаква храна.
Погледнато от друга страна – ако нямам приятели – какъв е смисъла на живота?:)

Това беше:)

В навечерието на Новата година пратих линка към темата на приятел, с ника Lexas..

Върна ми отговор в смисъл, че Свободата, която преследваме е рамка, отстояваща, ненакърнима и на Всяка цена бранеща подстъпите си. Изтормозена от необходимостта да отбранява собствените си Устои. 

По този повод си разменихме следните два имейла, с които приключихме Завинаги......

--------------------
Лекс, НА първо четене ми хрумна:)
Това съм го чувал от "моите хора":)

Сияйното кълбо, съставено от блестящи енергийни фибри, което представлява нашето енергийно тяло, се втвърдява с течение на възрастта, демек остаряването. На практика, това остаряване е следствие от спичане и втвърдяване на отлаганите по повърхността му - а, защо не и в дълбочина - енергийни дисбаланси и замърсявания, получени и от собствените ни простотии и неуредици и от външни, педерастични намеси:)

Нишките стават твърди, губят гъвкавостта си и понижават блясъка и интензитета си.

Секса кара нишките да ликуват. Буквално.

Алкохола ги размеква, отпуска ги и им дава възможност да се отърсят и изчистят от втвърдяващите ги отлагания:)

Естествено - мярката и в двата случая е водещ критерий, за да не се получи обратен ефект, прекаляване и спичане.
А колко ни е мярката - не знам:)
При мен пиенето вече се намалява от само себе си. Предполагам, че самите нишки вече нямат онази неистова нужда. Тоест - отхвърлили са по-голямата част от замърсяванията. 
А скрупулите, че това "не е мъжко" изчезнаха преди време.

Мисля си, че Свободата е това, което действа подобно на секса и алкохола. И там би трябвало да има мярка - предполагам. Слободия, прекаляване, оливане - това са все граници и ограничения, които ние сами си поставяме. Само и само, за да препотвърдим пред себе си, че "Не става, Няма как!" да отхвърлим рамките. 

И нашите, собствени и налаганите ни - чуждите.

Радвам се, че се чувстваш все по-добре и по-добре:)
Красиво е да премахваш собствените си рамки - една по една, ден след ден, година след година:)
Освободената от това сила, се връща обратно при нас - при самите себе си:)


Весели празници и прегръдки:)


на което Лекс ми отвърна...

.........Моят коментар на това, Краси, е, че "На война и в любовта всичко се случва (всичко е позволено)." ... Та така и със Свободата. Истината е, че всички ние използваме всички методи, за да стигнем до нея, да я докоснем и да я интегрираме в нас, във всичко, което сме ние самите по природа. Да, съществуват системите от убеждения, които ни казват, че това и това е "най-правилния начин" и все пак ние виждаме, че най-великите хора на този свят, макар и може би да са следвали някаква система от убеждения, главно са следвали себе си, главно са следвали своята дълбока природа и са я пречиствали, пречиствали, пречиствали - по всеки човешки възможен начин. Това винаги е изглеждало на обикновения човек като пълен абсурд, като безсмислие или издевателство над себе си. Но обикновеният човек избира да умре. Развиващият се човек избира Живота. В това за мен е основната разлика, която отваря възприятието в крайна сметка и кара човека да полети.
Наистина ме събуди.


 
image  



Гласувай:
4


Вълнообразно


Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: stonetales
Категория: Изкуство
Прочетен: 138095
Постинги: 60
Коментари: 43
Гласове: 111
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031